Saltar a continguts

Club Rítmica Balaguer

Navegació

Menú principal

Ressenya

Imatge de complement
Veure fotogaleria Ampliar imatge
Origens
Breu història del club

Els primers passos de la rítmica a la ciutat de Balaguer, es varen donar coincidint amb el programa EstiuEsport, a l'inici de la decada dels 90.

Es va impulsar aquest esport per tal de donar sortida i fomentar l'esport femení, apostant per aquest esport fins al moment desconegut a la nostra ciutat.

L'acceptació va ser tan sorprenent, que en un parell d'anys es va difondre per gran part dels centres escolars de Balaguer en les seves activitats extraescolars, donant inici l'any 1996 al primer club federat de rítmica; el qual buscava la tecnificació i participació en els campionats provincials de les noies amb més aptituds.

Tot i la seva curta història, el club va seguir creixent en practicants i aficionades a l'esport amb excel·lents resultats; no fou fins al 2004, en que el club agafa l'actual nom, amb la direcció a càrrec de Judit Martí, entrenadora i actual presidenta del club.

L'acceptació d'aquest esport, la contnuitat que tenia durant tota la temporada en el genere femení, i el gran nombre de participants, obligar en part a l'Ajuntament a arribar a un acord amb el club i abosrvir la part de formació de la rítmica, fundant l'any 2006 la primera escola municipal esportiva de la ciutat, un efecte que a tingut continuitat en d'altres esports. 

Avui en dia, i amb més de 130 joves gimastes, l'escola municipal de gimnàstica rítmica presumeix de ser una de les activitats i entitats amb més participants, i amb la claredat de donar fruit i fomentar la base de les noies del Club Rítmica Balaguer que segueixen en les comepticions provincials i nacionals, amb excel·lents resultats i una altíssima representació i participació en les diferents categories.